Charity projects

Met BOTB ondersteunen wij een tweetal projecten namelijk in Nederland "Amsterdammers helpen Amsterdammers" een daklozen-opvang waar een slaapplek en een maaltijd geboden wordt aan zwervers. Het aantal daklozen in Amsterdam is in de laatste 2 jaar schrikbarend gestegen en alle hulp is daar welkom. BOTB heeft recentelijk een documentaire gemaakt over het lief en leed van de daklozen in New York, Londen, Berlijn en Amsterdam waar we een kijkje hebben kunnen nemen in het dagelijks leven van een aantal daklozen en hun vaak trieste levensverhalen hebben gehoord.

Tevens helpen wij "Stichting Up4s"; een kleinschalig project in Oeganda waarvan de eigenaresse woonachtig is in Nederland. Zij heeft korte lijnen naar haar geboorteland waar zij zeer regelmatig de touwtjes in handen heeft en de regie voert over 420 weeskinderen waarvan een deel woont op het project. Het doel van de Stichting is opkomen voor kansarme, veelal Aids wezen en hen door middel van onderdak, voedsel en een schoolopleiding een menswaardig bestaan proberen te geven.
Op dit moment gaan er ongeveer 300 kinderen naar de basisschool en 120 kinderen naar de middelbare praktijkschool. Up4s bestaat uitsluitend door giften van Nederlandse sponsors en daarom is het schooluniform oranje. Oegandese kinderen zijn van nature vaak zeer muzikaal en kunnen prachtig zingen, ritmisch dansen en djembe spelen. Daarom is het enthousiaste idee ontstaan om het "Kidsgear Children's Choir" op te richten waarmee we scholen en kerken bezoeken waar de kinderen door middel van zang, dans en djembe workshops en mini-concertjes geld ophalen voor hun leeftijdsgenootjes die achterblijven op school en in het weeshuis in Oeganda. Voor de Oegandese schoolkinderen van het koor een geweldige ervaring. De samenstelling van het koor wisselt iedere 2 jaar om zoveel mogelijk kids een kans te geven een keertje mee op tournee te kunnen. Dit vereist enorm veel inzet van de vrijwilligers. BOTB begeleid het hele project en helpt met het werven van sponsors en het organiseren van de tournees.